Letní grilovaný steak s hořčicovou marinádou

Letní grilovaný steak s hořčicovou marinádou

Příspěvekod drobek » 19 srp 2010, 23:33

Letní grilovaný steak s hořčicovou marinádou
Z Rodinného Kalendáře 1998

1/3 hrnku olivového oleje
1/4 hrnku červeného vinného octa
1/4 hrnku suchého červeného vína
2 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce sušené bazalky
2 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 kg dobrých steaků, asi 2,5 cm silných (viz: steakologie).

Vše včetně masa smíchejte a marinujte v lednici 24 hodin. Grilujte na roštu, 5 minut z každé strany na středně syrové, to znamená, že maso je uvnitř ještě růžové, šťáva z něj vytékající už ale nesmí být krvavá. Je-li to na vás moc syrové, přidejte minutu po každé straně.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Recepty na steaky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x