Stránka 1 z 1

Rib eye steak

PříspěvekNapsal: 25 dub 2012, 16:25
od drobek
Jeden z nenáročných kusů masa, tedy pokud jde o cenu, ale je potřeba ho správně, tedy napříč vlákna uříznout a na to potřebujete známého řezníka, nebo jako v mém případě řeznici v supermarketu Albertson's. Uřízne mi vždy krásné maso, správně silné, protože to co se nabízí na prodej připraveno na táckách je moc slabé, obvykle jeden centimetr. Steak musí být aspoň dva centimetry silný, ne-li víc, u tak slabých se prostě nedá dosáhnout správného propečení.
Tady je článek o steacích s mapou krávy, http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=116&t=2121, tenhle steak je ze zadní části žeber.
V tomhle případě jsem na něj použil Montreal steakové koření.
Používám toto koření na hamburgery, steaky, dokonce jsem ho zkusil použít i na hranolky a má to zajímavou a zvláštní příchuť.
Koření smíchejte a skladujte v neprůhledné lahvi s dobře těsnícím víčkem.
Montreal směs koření:
4 lžíce soli
1 polévková lžíce černého pepře
1 lžíce sušené cibule
1/2 lžíce sušeného česneku
1/2 lžíce drcených chilli, nebo cayanského pepře
1/2 lžíce sušeného tymiánu
1/2 lžíce sušeného rozmarýnu
1/2 lžíce sušeného fenyklu

Potřete steaky, vepřové kotlety a hamburgery pár minut před grilováním.
K tomu se hodí nejlíp pečená brambora http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t=182 a nakládaná cibule http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=42&t=2125
rib eye.jpg
rib eye.jpg (76.3 KiB) Zobrazeno 3915 krát

Re: Rib eye steak

PříspěvekNapsal: 30 srp 2013, 13:39
od muffi10
Jo, tak tohle je snad nejlepší a zároveň nejjednodušší úprava masa na grilu. My děláme rib eye steak podle tohohle receptu: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-gril ... -a-peprem/, je to podle mě úplná klasika. Jediné, co je důležité opravdu dodržet krátkou dobu grilování, s tím mají třeba moji rodiče velký problém...

Re: Rib eye steak

PříspěvekNapsal: 30 srp 2013, 19:01
od drobek
To je úplný základ, jen sůl a pepř, v jednoduchosti je krása aaa . Na čase strašně moc záleží, to je fakt přímo neopominutelný.