Palomilla steak

Palomilla steak

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 00:01

Palomilla steak
Steven Reichlen

Steaky:
4 steaky asi 1 1/2 cm silné, nejlépe z roštěnky nebo nízkého roštěnce, trochu prokvetlé tukem jak steak má být
4 řezy cibule, asi 1 cm silné, myslím celé plátky, ne jen kroužky

Adobo omáčka:
4 stroužky česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky cumin (římský kmín)
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
1/2 hrnku čerstvé šťávy z limetek, nebo pomerančový džus
2 lžíce olivového oleje
Smíchejte vše a umixujte, až je z toho jednolitá pasta

Rozehřejte gril na poměrně vysokou teplotu, rošt natřete olejem, steaky namažte adobo omáčkou a grilujte 2-3 minuty po každé straně na středně syrový steak, to je vevnitř ještě růžový, ale nesmí z něj téct krev! V polovině grilování každé strany pootočte, aby to vypálilo hezkou mřížku. Cibuli grilujte až je hezky propečená. Dejte na talíře, ještě jednou natřete Adobo omáčkou a servírujte s ogrilovanou cibulí.
Pokud chcete dát steakům silnější chuť, marinujte v Adobo omáčce deset minut před grilováním.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1935
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Recepty na steaky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x