Stránka 1 z 1

Grilované fillet mignon

PříspěvekNapsal: 20 srp 2010, 00:19
od drobek
Grilované fillet mignon
Americas Test Kitchen

4 steaky ze svíčkové, 3 - 5 cm silné
4 lžičky olivového oleje
sůl a pepř

Toto je základní předpis na tyto steaky, vaší fantazii s marinováním za mokra i za sucha, jakož i použití omáček se meze nekladou. Každý steak oviňte plátkem uzeného bůčku a zavažte kuchyňským provázkem. Potřete steaky z obou stran olejem a okořeňte solí a pepřem.
Grilujte nepřikryté na horké straně grilu s obou stran 2 - 3 minuty, až jsou zahnědlé. Přesuňte na chladnější stranu grilu a grilujte nepřikryté až do žádaného stupně hotovosti, asi 6 minut na rare atd.
Před podáváním nechte 5 minut odležet.