Stránka 1 z 1

Steak aux cepes - steak s hříbky

PříspěvekNapsal: 28 črc 2012, 22:04
od drobek
Toto je nejjednodušší metoda francouzského originálu. A jak jsem řekl originál, samozřejmě na to klidně vezměte jakékoli houby, protože Francouzi - co dodat. :lol:

Ingredience:
4 dobře vybrané steaky ze svíčkové (falešné filety nebo medailonky)
4 velké stroužky česneku
Spousta čerstvé petrželky (dvě hrsti nasekané)
4 knoflíky čerstvého másla
Krystalová (košer) sůl
12 hříbků, nebo přiměřeně sušených, namočených a vyždímaných

Příprava
Vyberte velkou plochou pánev a nejlepší kvalitní olivový olej.
Připravte si gril na nejvyšší teplotu.
Nakrájejte nadrobno čerstvou petrželku.
Nakrájejte na plátky stroužky česneku jemně, jak je to jen možné pro rychlé vstřebávání a vaření .
Hříbky jemně omyjte a pečlivě osušte
Na pánvi na dvou polévkových lžících olivového oleje osmažte hříbky, často otáčejte po dobu minimálně 10 minut
Přidejte česnek a petrželku za posledních 5 minut
Grilujte steak podle vaší chuti, 3 minuty po každé straně pro středně syrový. Růžový ale nekrvavý uvnitř.
Posolte steaky a přidejte knoflík másla.

Podávejte ihned s hříbkovou směsí.
Poznámka: Samozřejmě pokud budou houby sušené, budou vypadat trochu jinak, ale na chuti to nic neubere.