Stránka 4 z 4

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 15 úno 2011, 15:32
od drobek
No, ze sladkovodních ryb u nás koupíme jen pstruha, z farmy. Čím je krmí? Nevím, neptám se a nekupuju. Jíme pstruhy chycené v řece, jezerech a tak. Ovšem, jezera tady jsou tak čistá, že když si tak plavu, můžu se napít.
Lososy dostanu koupit:
a) z Atlantiku - nebrat.
b) z farmy - nebrat, viz výše - čím je krmí, a pak je ještě dobarvují. Fuj.
c)divoké z pacifiku, vyslovená lahůdka, chytané ve vodách Beringova moře, teda u Aljašky, a kupodivu nejlevnější. Přicházejí mražení, což je výhoda.
1)zmrazili je tentýž den kdy je chytli,
2)zmražení zahubí případné parazity, kdyny i v těch divokých byli.
Tak, a teď se du oblékat, jedem na pstruhy. Totiž na pstruhy. Jak mi Mánek pomohl s překladem, je to siven americký, ovšem tady se mu říká brook trout. Masíčko má oranžové do červena, je děsně dobrej. A tak velkej, že jednoho máme nadvakrát, najednou se ve dvou lidech nedá sníst. Už jsem vás namlsal dost? Tak přijďte pobejt, do Boise Idaho to zas není tak daleko. ;)

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 15 úno 2011, 15:38
od Mánek
Dag, pokusil jsem se - ovšem z mizivým úspěchem - o zmapování prodejen ryb:

http://manek.bloguje.cz/725301-prodejny-ryb-v-cr.php

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 15 úno 2011, 17:21
od Dag
Mánku, nevím, co je u Tebe mizivý úspěch. To je nadlidská práce. Pokusím se prodejny objet a případně podám zprávu. Děkuji Ti.