Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

Příspěvekod jaga » 13 úno 2011, 18:07

Mánek píše:Proč respekt, natož veliký? Jen si nemysli, mě se tu a tam také povede něco zmršit! ;)

...no to se asi povede každému, spíš jsem myslela na to, že vaření je staré jako lidstvo samo - teda skoro, a přijít s něčím novým??? Platí i tady myslím, co řekl Nohavica o skládání muziky, "všechno už bylo napsáno, jde o to poskládat to jinak, odtud skladatel"...no a pána vod respektovat třeba CC
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

Příspěvekod drobek » 13 úno 2011, 18:09

Pangasia tu sice nedostanu, ale dovolím si na to vzít pstruha. HP
Těch jsou tu přehršle, jeden v mrazáku a v úterý jedem na ryby, šest si jich smím nechat. CC
Bude se i udit, aspoň doufám. :AD
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

Příspěvekod Mánek » 13 úno 2011, 18:30

Penďulko, tak nějak si nejsem jistý, jestli je to "chuťově vynikající".

Mražený pangas = minimálně 40% vody (20% přiznaná krusta + 20% nepřiznané vody ve filetách). Dusit pangase 30 minut v té vodě znamená, že bude naprosto rozvařený a pohromadě ho drží vlastně jen už ten sýr...

Zkus to jinak:
Filety polož na cedník, neva, že přečuhují, dej je do dřezu. Osol je z obou stran a nech rozmrznout v pokojové teplotě, aby z nich vykapala všechna voda. Pak je ještě lehce vyždímej (naplacato, mezi dlaněmi, ne jako prádlo!!! ;) ), a pokmínované osmaž na másle z obou stran, z každé 3 minuty. PAK! na to polož plátek sýra a nech zapéct, než se roztopí. A potom zkus naznačit, co chutnalo líp, jo? 8-)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

Příspěvekod Mánek » 13 úno 2011, 18:31

Drobku, JAK JÁ TI ZÁÁÁÁVIDÍM!!!

Ale místo pangase můžeš použít sumečka. :)

Obrázek
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

Příspěvekod drobek » 13 úno 2011, 18:33

Mánku, sedni na létadlo, to stihneš. BB No a když ne, tak v pondělí příští týden. :AF
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

PředchozíDalší

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x