Pečená ryba na citrónu a oříškách

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Pečená ryba na citrónu a oříškách

Příspěvekod drobek » 20 srp 2012, 18:04

Počet porcí: 4
Ingredience
1/4 hrnku jemně usekaných nebo nastrouhaných lískových oříšků
1/2 hrnku strouhanky
1/4 hrnku nasekaného citrónového tymiánu (on postačí i normální tymián, ovšem podstatně míň)
1 PL strouhané citrónové kůry
1 hrnek mléka
1 kg rybího filé, bez kůže , je celkem jedno jaké
sůl a pepř
olej na potření
3/4 hrnku rozpuštěného másla

Postup
Troubu rozehřejte na 300°C
V misce smíchejte oříšku, strouhanku, citrónovou kůru a tymián.
Filé opláchněte pod tekoucí vodou, osušte ubrouskem, osolte a opepřete. Namočte v mléce a obalte ve směsi
Poskládejte na olejem vymazaný pekáček, nejlépe na alobal, abyste to nemuseli mýt. Postříkejte nebo opatrně pomažte máslem.
Pečte asi 10 minut z každé strany.
Doporučená příloha: brambory ozdobené pažitkou či petrželkou
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x