Stránka 1 z 1

Rybářská svačinka

PříspěvekNapsal: 10 pro 2012, 08:25
od Mánek
Jirka Vranka opět vyzkoušel jeden z receptů z mé kuchařky a poslal mi fotky z průběhu realizace. Tak tedy jeho jménem sem recept vkládám i s fotopostupem.

Ingredience:
400g uzené ryby
400g vařeného vepřového laloku
4 stroužky česneku
2 cibule
sůl, pepř

Obrázek


Příprava:
Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme.

Obrázek

Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme. Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme.

Obrázek

Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (a nejen k vodě :AD ) jako dobrá svačinka.

Obrázek

HP

Zdroj – pod názvem Rybářská svačinka je ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.
Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.

Re: Rybářská svačinka

PříspěvekNapsal: 10 pro 2012, 18:32
od drobek
Haló tady má jeden otázku. Ryba uzená ve studeném kouři nebo horkém? Liší se tuhostí, tady dostanu jen ty ve studeném kouři a jsou dost tuhé. Klasický uzenáč byl z horkého kouře, masíčko měkké až mazlavé, přímo lahodné. HP

Re: Rybářská svačinka

PříspěvekNapsal: 10 pro 2012, 18:48
od Mánek
My udíme v horkém, ale myslím, že vzhledem k tomu, že se vše pomele najemno, tak by neměla vadit ani ryba uzená studeným.

Re: Rybářská svačinka

PříspěvekNapsal: 10 pro 2012, 18:51
od drobek
Ale co blbnu, stejně se to bude dělat až doma, teď nemáme ani mlýnek ani lalok. Vepřový. :(