Rybářská svačinka

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Rybářská svačinka

Příspěvekod Mánek » 10 pro 2012, 08:25

Jirka Vranka opět vyzkoušel jeden z receptů z mé kuchařky a poslal mi fotky z průběhu realizace. Tak tedy jeho jménem sem recept vkládám i s fotopostupem.

Ingredience:
400g uzené ryby
400g vařeného vepřového laloku
4 stroužky česneku
2 cibule
sůl, pepř

Obrázek


Příprava:
Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme.

Obrázek

Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme. Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme.

Obrázek

Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (a nejen k vodě :AD ) jako dobrá svačinka.

Obrázek

HP

Zdroj – pod názvem Rybářská svačinka je ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.
Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rybářská svačinka

Příspěvekod drobek » 10 pro 2012, 18:32

Haló tady má jeden otázku. Ryba uzená ve studeném kouři nebo horkém? Liší se tuhostí, tady dostanu jen ty ve studeném kouři a jsou dost tuhé. Klasický uzenáč byl z horkého kouře, masíčko měkké až mazlavé, přímo lahodné. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Rybářská svačinka

Příspěvekod Mánek » 10 pro 2012, 18:48

My udíme v horkém, ale myslím, že vzhledem k tomu, že se vše pomele najemno, tak by neměla vadit ani ryba uzená studeným.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rybářská svačinka

Příspěvekod drobek » 10 pro 2012, 18:51

Ale co blbnu, stejně se to bude dělat až doma, teď nemáme ani mlýnek ani lalok. Vepřový. :(
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x