Stránka 1 z 1

Utopený kapr

PříspěvekNapsal: 25 pro 2012, 07:26
od j3david
Asi tento recept znáte, není to nic nového ani převratného. Původně jsme jej u nás doma využívali ke zpracování porcí vánočního smaženého kapra které se hned nesnědly. Pro velkou oblibu se časem ovšem stal důvodem k tomu že se nakupuje před vánocema o jednoho kapra více. Omlouvám se pokud už tento recept tady někde je - ale nenašel jsem.

Co je potřeba:
- Studené, ve trojobalu klasicky usmažené porce kapra
- Lák na nakládání okurek - nebudu tady psát recept na něj, každý si dělá jinak - já si připravím lák z pytlíku DEKO koupeného v obchodě kde je už směs všeho potřebného, dodává se jen voda a ocet. Octa ovšem dávám jen poloviční dávku oproti návodu, výsledná ryba je jinak snad až příliš kyselá.
- Hojně cibule

Do velké sklenice se vyskládají porce kapra a prosypou se hojně cibulí nakrájené na kolečka. Zalije se to lákem. Pokud je lák mírně teplý, proces to urychlí, ale nutné to není. Uzavře se to a dá se to někam do chladna (není nutná lednička, ale například do sklepa) mimo dosah. Za 5 až 7 dnů ignorování je hotovo. Vychází to na silvestra, výborný pokrm k popíjení i následnému střízlivění. Jinak nenáviděné drobné kostičky se úplně rozpustí a zmizí, silnější kostičky zgumovatí a strouhankový trojobal zesvětlá až zbělá, maso se zpevní a malinko zrůžoví.
Dobrou chuť.

Re: Utopený kapr

PříspěvekNapsal: 25 pro 2012, 12:30
od Mánek
Davide, recept na pečenáče tu zatím nebyl. Ale už je, a to je jenom dobře! :)

Re: Utopený kapr

PříspěvekNapsal: 25 pro 2012, 19:01
od drobek
Díky za podrobnou přípravu. CC Nikdy jsem ho nejed, jen ho znám z knih Oty Pavla. Tak až budem doma, kapra koupím a učiním. HP

Re: Utopený kapr

PříspěvekNapsal: 26 pro 2012, 09:21
od parles
Jedl jsem i takto utopené vepřové řízky. Ukládali jsme na zimu hotelovou loď do loděnice v Linzi a měly dorazit ještě dvě lodě. Bylo domluveno, že stravování posádek bude probíhat u nás, tak naši maďarští kuchaři usmažili hromadu řízků. Jenže lodě nedorazily a třicet řízků přebývalo. No a hoši je namočili do láku s hromadou cibule, prý se takto v Maďarsku konzervuje kdeco. Bylo to vynikající! :idea: