Mandlový candát

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Mandlový candát

Příspěvekod Mánek » 09 led 2013, 12:44

Na přání wydry přidávám jeden z receptů z mé kuchařky, který jsem připravoval na srazu z candáta, kterého dodala svato.

Ingredience:
800 g porcí z candáta,
1 citron,
1 vejce,
hladká mouka,
200 g mandlových plátků,
200 g strouhanky,
máslo,
sůl

Popis přípravy:
Porce candáta osušíme, pokapeme citronem, osolíme a dáme na 30 minut odpočinout. Potom rybu lehce protáhneme moukou, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance smíchané s mandlemi a zvolna smažíme na másle dorůžova. Na talíři rybu ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu použijeme vařené nebo opečené brambory.

Obrázek

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Mandlový candát

Příspěvekod drobek » 09 led 2013, 16:56

Z vlastní zkušenost dodávám, že takhle udělaná je výborná jakákoli bílá ryba, u nás i mořská, vlastně krom lososa všechny. Ty mandle tomu dodávají chuť a křupavost. BB HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x