Stránka 1 z 1

Kapr v ovesných vločkách

PříspěvekNapsal: 23 led 2013, 17:38
od Mánek
Smažený kapr nemusí být jen ta klasika, kterou známe z vánočního menu. Předevčírem v noci opět nebylo co dělat, v televizi nic, všude tma, strop znám jako vlastní boty, takže jsem usilovně myslel na to, co si udělám k dnešnímu obědu...

Suroviny:
4 porce kapřího filetu bez kostí (cca 600 až 800 g),
sůl,
pepř,
kremžská hořčice,
hladká mouka,
1 vejce,
ovesné vločky

olej na smažení

Příloha:
600 g brambor,
150 ml mléka,
2 lžíce másla,
sůl,
100 g pórku,
sůl


Popis přípravy:
Rybu osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme hodinu odpočinout.

Obrázek

Poté obalíme v mouce, protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme ovesnými vločkami.

Obrázek

Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu a filety pomalu smažíme do zlatova.

Obrázek


Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dovaříme v osoleném mléce. Měkké brambory rozmačkáme, přidáme máslo a rozšleháme na pyré. Zelenou část pórku nakrájíme na půlměsíčky a vmícháme do bramborového pyré. Rybu podáváme s bramborovým pyré, které ozdobíme nakrájeným pórkem.

Obrázek

HP

Re: Kapr v ovesných vločkách

PříspěvekNapsal: 23 led 2013, 18:04
od drobek
Mánku ty máš krásné starosti, taky bych je chtěl mít. bbb

Re: Kapr v ovesných vločkách

PříspěvekNapsal: 23 led 2013, 18:24
od Mánek
Neboj, taky je budeš mít! :D

Re: Kapr v ovesných vločkách

PříspěvekNapsal: 23 led 2013, 18:34
od drobek
Už aby to bylo, tady je to jak v motelu, nic není naše krom spousty věcí které není kam dát. Máme dva měsíce za sebou a už jen příšerně dlouhých a vlekoucích se 104 dnů před námi. ddd

Re: Kapr v ovesných vločkách

PříspěvekNapsal: 23 led 2013, 19:08
od Mánek
to už je jenom kousek přes metr!!! :AD