Stránka 1 z 1

Kapr v bylinkové strouhance

PříspěvekNapsal: 30 dub 2013, 12:47
od Mánek
Fajn obměna klasiky. Doporučuji zkusit!!!

Suroviny:
2 kapří filety bez kostí,
sůl,
2 vejce,
citronová šťáva,
150 g hladké mouky,
200 g bylinkové strouhanky

rostlinný olej a přepuštěné máslo smíchané v poměru 1 : 1 na smažení

Popis přípravy:
Pokud použijeme celého kapra, seřízneme jej na filety. Po celé jejich délce uděláme do masa zářezy vzdálené od sebe dva až tři milimetry, jen dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Takto narušíme všechny drobné kostičky. V případě koupených vykostěných filetů tato práce odpadá, ale stojí to podstatně více peněz. Získané filety naporcujeme na menší proužky, vložíme do mísy, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a prohněteme.

Obrázek

Připravíte si v sekacím robotu rozmělněním střídky čerstvého toustového chleba a hrsti čerstvých bylinek (petrželka, tymián nebo kopr) bylinkovou strouhanku.

Obrázek

Proužky masa obalíme v rozšlehaných vejcích, mouce a bylinkové strouhance.

Obrázek

V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a v něm usmažíme kapra dozlatova.

Obrázek

Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, bramborovým salátem, nebo jen tak s chlebem.

Obrázek

HP

Re: Kapr v bylinkové strouhance

PříspěvekNapsal: 30 dub 2013, 15:23
od parles
aaa HP

Re: Kapr v bylinkové strouhance

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2013, 09:59
od Brutzel-Svejk
Urcite obmena i na veprove rizky. Dik Manecku.

Re: Kapr v bylinkové strouhance

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2013, 11:22
od Mánek
Teď si nějak nejsem jistý, ale mám, dojem, že jsem tam použil i něco málo česneku. To je tak, když si to jeden nenapíše hned. .. CC