Ryba pečená na zeleném polštářku

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Ryba pečená na zeleném polštářku

Příspěvekod drobek » 02 lis 2014, 13:42

Autor: parles. Zveřejněno zde se souhlasem autora.

Ingredience
500 gr. rybích filetů ( z treskovitých ryb)
500 gr. špenát mražený (nejlépe sekaný)
1 malá cibule
1 stroužek česneku
pepř drcený
kmín drcený
muškátový květ
sůl
olej
červená paprika, nebo rajče.

Postup
Rybu i špenát nechám rozmrazit. Rybu na sítu, aby okapala voda.
Na troše oleje osmahnu na pánvi pokrájenou cibuli, přidám špenát, rozmáčklý a pokrájený česnek, špetku pepře, špetku muškátového květu a sůl. Za občasného promíchání prohřeji. Mezitím osolím, opepřím a okmínuji rybí filátka. Špenát přesunu do pekáčku, nebo zapékací misky a navrch rozložím ryby. Povrch ryb zakápnu olejem. Vložím do trouby předehřáté na 230 stupňů C na cca 20 minut.
Při podávání dám na rybu kousek něčeho červeného pro oči.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x