Nejjednodušší sledi smažení

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Nejjednodušší sledi smažení

Příspěvekod drobek » 09 lis 2014, 14:23

1.jpg
1.jpg (48.78 KiB) Zobrazeno 2667 krát

Recept i fotka od Parlese.

Ingredience
4 sledi mražení
sůl
koření mleté ( pepř, kmín, paprika, kari )
hladká mouka
olej
citron

Postup
Sledě si necháme rozmrznout, odřízneme hlavy, vyčistíme a podél páteře rozřízneme na půlky. Ploutvičky dtrhneme.
Páteř není třeba vyřezávat, snadno se odstraní z usmažené porce a vše ostatní je jedlé.
Filátka lehce osolíme, okořeníme některým z uvedených koření, obalíme v mouce a usmažíme v pánvi na oleji dozlatova.
Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenými brambory, nebo s chlebem.
Kořenit doporučuji každé filátko vždy jen jedním z uvedených koření.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x