Candát ve sněhovém těstíčku

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Candát ve sněhovém těstíčku

Příspěvekod Mánek » 27 črc 2017, 08:13

0.jpg
0.jpg (55.21 KiB) Zobrazeno 726 krát


Suroviny:
4 porce candáta po 200 g,
2 vejce,
hladká mouka,
2 lžíce mléka,
sůl

máslo na smažení

Holandská omáčka:
3 žloutky,
50 ml rybího vývaru,
50 ml bílého vína,
100 g přepuštěného másla,
sůl

Příloha:
2 menší mrkve,
hrst čerstvých nebo mražených fazolových lusků,
2 rajčata,
vařené brambory

Popis přípravy:
Candáta osolíme a necháme odpočinout. Mezitím oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky rozšleháme s mlékem a zašleháme do nich dvě lžíce mouky. Přidáme sníh s bílků a lehce jej do žloutkové směsi zapracujeme. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu másla a orestujeme na ní mrkev nakrájenou na slabé nudličky. Když změkne, vyjmeme ji, odložíme na papírový ubrousek a orestujeme i očištěné fazolové lusky. Fazolky dáme odkapat k mrkvi, porce candáta protáhneme moukou, aby těstíčko lépe drželo, a ponoříme do těstíčka. Ihned klademe na rozehřáté máslo a smažíme do zlatova.

Holandská omáčka:
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a vývarem do zhoustnutí. Sundáme z plotny a za stálého šlehání přiléváme přepuštěné máslo. Dochutíme solí.

Do středu talíře naklademe vařené brambory a obložíme fazolkami, mrkví, a na plátky nakrájenými rajčaty. Nahoru položíme porce ryby a přelijeme holandskou omáčkou.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x