Štika na petrželi

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Štika na petrželi

Příspěvekod Mánek » 11 lis 2010, 20:24

Ingredience:
600 g štičího filetu s kůží,
100 g másla,
2 střední cibule,
3 střední petržele,
2 lžíce hrubě sekané petrželové nati,
5 zrnek nového koření,
2 hřebíčky,
hladká mouka,
pepř,
sůl

Příprava:
Štičí filet rozdělíme na 4 porce. Široký kastrol vymažeme polovinou másla, dno vyložíme na plátky nakrájenou cibulí a na nudličky nakrájenými kořeny petržele. Na zeleninový základ položíme porce ryby kůží nahoru, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček, nové koření a zalijeme vodou tak, aby zakryla rybí porce. Kastrol přikryjeme poklicí, vodu uvedeme do mírného varu a 10 minut provaříme. Poté přidáme sekanou petrželovou nať a zbytek másla, do kterého jsme zapracovali hladkou mouku. Kastrol opět přikryjeme a za mírné teploty rybu podusíme doměkka. Během dušení kastrolem často pohneme, aby se obsah nepřichytil. Nemícháme, aby se nerozbilo rybí maso. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x