Stránka 1 z 2

Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

PříspěvekNapsal: 16 lis 2010, 16:45
od Mánek
Po vyzkoušení jsem recept trošku upravil, aby líp pasoval do našich, českých, chutí. Takže komentáře k polentě jsou už pasé, protože jsem nakonec dospěl až k použití obyčejné hladké mouky a pro obarvení omáčky do žluta jsem dal špetku kurkumy. Recept je opraven a doplněn obrázky. Ale ta smažená rajčata jsou k tomu bomba! :)

Obrázek

Ingredience:
800 g rybích filetů bez kostí a kůže,
2 lžíce čerstvé sekané bazalky,
1 vrchovatá lžíce hladké mouky,
1 lžíce másla,
400 ml smetany,
špetka kurkumy,
pepř,
sůl

Příloha:
4 velká rajčata,
hladká mouka,
1 vejce,
strouhanka,
pepř,
sůl,
olej na smažení

Popis přípravy:
Rybí porce opepříme a osolíme,

Obrázek

na pánvi rozehřejeme máslo a ubrouskem osušené filety na něm osmažíme dorůžova z obou stran.

Obrázek

Osmažené maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, přidáme nasekanou bazalku a osmažíme, až je mouka spojená se šťávou z masa.

Obrázek

Přilijeme smetanu, přidáme kurkumu, promícháme, dochutíme solí a necháme provařit na krémovou omáčku. Filety vložíme zpět a uchováme v teple.

Obrázek

Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme,

Obrázek

a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

Obrázek

Na druhé pánvi je na oleji osmažíme dozlatova

Obrázek

a podáváme jako přílohu k rybímu masu přelitému omáčkou.

Obrázek

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

PříspěvekNapsal: 16 lis 2010, 17:30
od Brutzel-Svejk
Je kukuřičná krupice Polenta ? Ted s obrázky. Špička.

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

PříspěvekNapsal: 16 lis 2010, 17:45
od drobek
Nevím, polentu jsem ochutnal jednou a už nikdy více. Tady se prodává cornbread flour, teda mouka kukuřičný chléb, je hodně hrubě mletá.
Já kukuřici, krom celých zrn nemám rád, a sám zastávám názor, že se kukuřice takhle v české kuchyni nepoužívala a ta chuť tam nepatří. Ale to je můj názor.

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

PříspěvekNapsal: 16 lis 2010, 17:56
od Mánek
Já to zatím ještě nezkusil, uvidím. Vyzkouším to i s normální krupicí, i s krupicí kukuřičnou. Pak případně upravím znění receptu. :)

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

PříspěvekNapsal: 16 lis 2010, 23:17
od jaga
recept vypadá dobře :-), vytištěno... kukuřičná krupice je základní surovina pro přípravu polenty, taky ji moc nemusím, ale opečená na másle k dobrému masíčku není špatná