Krev husí a kachní, nebo vepřová

Co se nedá pod naše fóra umístit.

Krev husí a kachní, nebo vepřová

Příspěvekod Manana » 10 led 2011, 19:23

Drobku, tady je tebou vyžádaný recept! Nech si chutnat.
Je to lahodná krmě, kterou jsem připravoval z konzervy, které se kdysi prodávaly a byly výborné. Tomu odpovídá i množství, které je asi pro dvě porce.

Suroviny:

240 g husí, kachní, nebo vepřové krve,
1 lžíce sádla, vrchovatá,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
1 máčená žemle,
kmín,
pepř černý mletý,
majoránka,
sůl,
vývar,

Postup:

Máme-li krev z konzervy, semeleme do ní vymačkanou žemli, máme-li krev od řezníka, pečlivě ji očistíme a omyjeme a s vymačkanou žemlí semeleme.

Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli s kmínem, přidáme krev se žemlí, mletý pepř, se solí utřený česnek a dusíme za stálého míchání, až nám krev zhoustne. Krev naředíme trochou vývaru, aby byla vláčná, ne trupelnatá, přidáme promnutou majoránku a dohotovíme.

Dušenou krev podáváme se sázeným vejcem a bramborem, nebo jen s bramborem a kysaným zelím.
Místo kysaného zelí můžeme připravit salát z čerstvého zelí tak, že zelí pokrájíme, posolíme, důkladně pomačkáme, přidáme sekanou cibulku, kmín, promícháme a necháme několik dní zatěžkané zaležet. Pak přidáme trochu oleje, čerstvě mletý černý pepř, promícháme, necháme vychladit a podáváme ke krvi ve zvláštních miskách.
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

Příspěvekod drobek » 10 led 2011, 19:41

CC CC To znamená děkuju, už jsem to vytisk, počítač není u sporáku. HP BB
A k tomu bude lepenice, žádné vymyšlenosti s uzeným, jen brambory, zelí syrové a kyselé škvarkové sádlo a kmín. Bože, už mám na to hlad! HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1937
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

Příspěvekod jaga » 10 led 2011, 21:13

teda chlapi, co vy tady vymýšlíte :) mně tenhle recept vrátil do dětství, moje babička když podřízla husu nebo kachnu, chytila krev na talíř, nechala ztuhnout, slila žlutou vodičku co byla kolem, na sádle usmažila cibulku, krev nožem na talíři nakrájela na kostičky a přesunula ji na cibulku, mírně usmažila a pak na to 5-6 vajec, nechala je zdrcnout, kus dobrého chleba a čerstvé mléko od kravičky a byla večeře...nevím, jestli bych to dnes dokázala sníst, tehdy jsem s tím problém neměla, naopak, byla to skutečná pochoutka
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

Příspěvekod drobek » 10 led 2011, 21:32

Teda Jago, teď ničíš ty mně :evil: Jestli nepřestaneš přesadím tě do Ruska abys dělala společnici Mrazíkovi. A pak už ti budu říkat ....jago! :lol:
A víš proč? Protože musím počkat zas až na sobotu, to tu krev v oriental market mají. banan;
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1937
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

Příspěvekod Mánek » 10 led 2011, 22:50

Ano!!! Recept od jagušky, to je přesně ono, jednoduché, rychlé a MÓC dobré!!! Jenom ještě trošku soli a pepře a je to přesně ono! :D
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Další

Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x