Stránka 1 z 3

Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 10 led 2011, 19:23
od Manana
Drobku, tady je tebou vyžádaný recept! Nech si chutnat.
Je to lahodná krmě, kterou jsem připravoval z konzervy, které se kdysi prodávaly a byly výborné. Tomu odpovídá i množství, které je asi pro dvě porce.

Suroviny:

240 g husí, kachní, nebo vepřové krve,
1 lžíce sádla, vrchovatá,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
1 máčená žemle,
kmín,
pepř černý mletý,
majoránka,
sůl,
vývar,

Postup:

Máme-li krev z konzervy, semeleme do ní vymačkanou žemli, máme-li krev od řezníka, pečlivě ji očistíme a omyjeme a s vymačkanou žemlí semeleme.

Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli s kmínem, přidáme krev se žemlí, mletý pepř, se solí utřený česnek a dusíme za stálého míchání, až nám krev zhoustne. Krev naředíme trochou vývaru, aby byla vláčná, ne trupelnatá, přidáme promnutou majoránku a dohotovíme.

Dušenou krev podáváme se sázeným vejcem a bramborem, nebo jen s bramborem a kysaným zelím.
Místo kysaného zelí můžeme připravit salát z čerstvého zelí tak, že zelí pokrájíme, posolíme, důkladně pomačkáme, přidáme sekanou cibulku, kmín, promícháme a necháme několik dní zatěžkané zaležet. Pak přidáme trochu oleje, čerstvě mletý černý pepř, promícháme, necháme vychladit a podáváme ke krvi ve zvláštních miskách.

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 10 led 2011, 19:41
od drobek
CC CC To znamená děkuju, už jsem to vytisk, počítač není u sporáku. HP BB
A k tomu bude lepenice, žádné vymyšlenosti s uzeným, jen brambory, zelí syrové a kyselé škvarkové sádlo a kmín. Bože, už mám na to hlad! HP

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 10 led 2011, 21:13
od jaga
teda chlapi, co vy tady vymýšlíte :) mně tenhle recept vrátil do dětství, moje babička když podřízla husu nebo kachnu, chytila krev na talíř, nechala ztuhnout, slila žlutou vodičku co byla kolem, na sádle usmažila cibulku, krev nožem na talíři nakrájela na kostičky a přesunula ji na cibulku, mírně usmažila a pak na to 5-6 vajec, nechala je zdrcnout, kus dobrého chleba a čerstvé mléko od kravičky a byla večeře...nevím, jestli bych to dnes dokázala sníst, tehdy jsem s tím problém neměla, naopak, byla to skutečná pochoutka

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 10 led 2011, 21:32
od drobek
Teda Jago, teď ničíš ty mně :evil: Jestli nepřestaneš přesadím tě do Ruska abys dělala společnici Mrazíkovi. A pak už ti budu říkat ....jago! :lol:
A víš proč? Protože musím počkat zas až na sobotu, to tu krev v oriental market mají. banan;

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 10 led 2011, 22:50
od Mánek
Ano!!! Recept od jagušky, to je přesně ono, jednoduché, rychlé a MÓC dobré!!! Jenom ještě trošku soli a pepře a je to přesně ono! :D