Stránka 2 z 3

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 10 led 2011, 23:36
od Dag
No a teď mně řekni Mánku, kde seženu tu konzervu s tou krví. Celá rodina jsme to měli rádi. Já dělala s bramborem, uvařeným s kmínem a se zelím, kyselým.
Ale abych to nezamluvila, když vzbuzuješ takové laskominy, řekni jako chlap, kde seženu tu konzervu s tou krví.

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová - Dag,

PříspěvekNapsal: 11 led 2011, 04:48
od Mánek
na husích a kachních farmách, v drůbežárnách a po dvorcích běhá konzerv, jéje! A čerstvých! ;)

Ale jinak se na ni můžeme aspoň podívat a zavzpomínat: http://www.akcniceny.cz/detail/husi-a-k ... ev-159156/

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 11 led 2011, 08:03
od jaga
Asi jsem se nevyjádřila nejlíp, omlouvám se Maňano, mně se ten tvůj recept líbí moc, asi jej po dohodě s mužem vyzkoušíme, jenom jsem si vzpomněla na tu babiččinu verzi a fakt mě to vrátilo na dvůr a ten starý talíř mi přímo vyskočil před očima :) ...i proto sem ráda chodím, děkuji vám všem

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 12 led 2011, 17:15
od bocianka
Lidi, nechte toho, už mám klávesnici celou poslintanou. Konzervu krevní tučnice už jsem neviděla dobrých 25 let. To se nedá vydržet. :AD

Re: Krev husí a kachní, nebo vepřová

PříspěvekNapsal: 12 led 2011, 18:34
od kikimor
No až tak složité to není. Jestli nemáte známého řezníka, tak sežeňte kontakt na výrobnu masných výrobků. Tam se přes zimu dělají jelítka a tmavá tlačenka a s vepřovou krví pracují denně, stačí se zeptat. A jestli máte známého řezníka kde není výrobna, vozí jim maso z jatek, kde vepřová krev je. Určitě mu při dalším závozu masa petláhev s krví přivezou. Líná pusa, .......... A potom co neusmažím na cibulce, vezmu 20dkg světlé tlačenky, nakrájím na kostky, na sádle obdělám cibuli, přidám hladkou mouku, udělám světlou zásmažku(polévka bude krásně krémová), zaliju vývarem a krví, rozšlehám, provařím, přidám nakrájenou tlačenku, uvařené kroupy, česnek, majoránku a pepř, dosolím a na vrch dám lžíci domácího sádla. A je to.
P.S. Tam kde je výrobna, odvářejí maso na tlačenky a jitrnice a ten výborný silný vývar vylévají. Takže k té krvi je poproste o dvě, tři petláhve s vývarem. Podlévat s tím segedýn, to je nádhera. A zbytek na mrazák, příjde čas na česnečku pro zahřátí v zimě.