Stránka 1 z 4

Jak získat a uchovat sníh z bílků

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012, 16:55
od Dag
V takovém reklamním letáku jsem přečetla radu jisté paní Kobzové z Třeboně. Píše:
Dvojnásobné množství sněhu se ušlehá, když se na každý bílek přidá 1 lžíce studené vody.
Šlehá se prý normálně a výsledek skvost.
a druhá rada:
Když zbyde určité množství bílkového sněhu, je možné ho dát do mističky a zamrazit.
Vydrží prý až rok a je možné ho přidat třeba k nakypření dalšího pečení.

Má s tím někdo z Vás také takovou zkušenost?

Re: Jak získat a uchovat sníh z bílků

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012, 19:22
od Mánek
To první se mi moc nezdá, voda ten bílek musí zředit. No, dnes už ne, ale zkusím to a poreferuji. Zamrazit sníh by asi neměl být problém, ale co to udělá po rozmražení, toť je, oč tu běží! :D

Re: Jak získat a uchovat sníh z bílků

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012, 20:02
od Dag
Já to milý Mánku taky zkusím a také se mně to nezdá, ale ta paní to tvrdila a dala k tomu nejenom svoje jméno, ale i adresu.
Doufám, že jsi si vyšlehal pěkná vajíčka.

Re: Jak získat a uchovat sníh z bílků

PříspěvekNapsal: 10 dub 2012, 05:54
od Mánek
Nevyšlehal, Velikonoce vynechávám... Já tak nějak nikdy v životě nepochopil, proč zrovna ten den musím bušit ženský a ještě se u toho snažit bojovat s alkoholem. A vůbec, maminka mi vždycky říkala, že holčičky se nebijí!!!
banan; :AD

Re: Jak získat a uchovat sníh z bílků

PříspěvekNapsal: 10 dub 2012, 14:51
od jaga
Mánku, dobře tě to maminka učila, taky si to myslím...k těm bílkům: dávám lžíci studené vody na bílek vždycky, když potřebuju sníh, ušlehá se bez problému, např. piškotové těsto s tímto sněhem je krásně vláčné a vlhké, nikdy do něj nedávám žádný tuk. Zjistila jsem dokonce, že např. 5 bílků je schopno absorbovat i 8 lžic vody aniž by byl sníh tekutější...
hezké jaro vinšuju BB