Kynutý knedlík v pekárně

Co se nedá pod naše fóra umístit.

Kynutý knedlík v pekárně

Příspěvekod Mánek » 17 pro 2010, 10:13

Do doby, než jsem si pořídil domácí pekárnu, jsem s knedlíky válčil velmi neúspěšně. I když bylo těsto krásně vykynuté a drželo tvar i při vaření, po vytažení knedlíků z vody došlo vždy k jejich destrukci a utvořily zdrcnutec, který pomalu nebyl k jídlu. Stávalo se to i při pokusech o vaření v páře, takže jsem ten marný boj vzdal a knedlík vždy kupuval. Nyní jsou však mé knedlíčky lehounké jako vánek a žluťounké jako čerstvé kuřátko!

IMG_8081.jpg


Suroviny:
500 g hladké nebo polohrubé mouky,
300 ml vlažné vody,
1 lžička soli,
3,5 g sušeného droždí (½ sáčku nebo ½ kostky čerstvého),
½ lžičky kurkumy,
1 lžička cukru,
1 rohlík (ale nemusí být)

Příprava:
Nejprve do pekárny nalijeme vodu, přidáme sůl a kurkumu, promícháme a nasypeme mouku. Na mouku nasypeme cukr s droždím a zapneme program těsto. Po zapípání přidáme rohlík nakrájený na kostičky. Vykynuté těsto vytvarujeme do šišky a vaříme 30 - 35 minut na pařáku, pokrytém pečícím papírem potřeným olejem.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

x