Poměr láku na nakládání ryb pro uzení

Vaše zkušenosti z kuchyně, můžete zde předat začátečníkům, ale i pokročilým.

Poměr láku na nakládání ryb pro uzení

Příspěvekod Mánek » 11 pro 2012, 07:57

Ryby nepotřebují tak dlouhou dobu k proležení jako červené maso, proto jim naprosto stačí noční koupel v láku. Potom je již jen necháme okapat aby oschly, a můžeme je pověsit do udírny. Navíc jich máme málokdy pro tento účel víc, než pojme naše lednice a tak se tato informace hodí v kteroukoliv roční době. Uzení ryb se tak prostě dá uskutečnit i v parném létě a čerstvě uzená rybička spláchnutá douškem vícestupňového oroseného nemá chybu.

...................................malé ryby...................velké ryby
poměr salinity:.....................1:12........................1:8,5

množství vody v ml:........množství soli v g..........množství soli v g

1 000..................................83.........................118

1 500.................................125.........................176

2 000.................................167.........................235

2 500.................................208.........................294

3 000.................................250.........................353

3 500.................................292.........................412

4 000.................................333.........................471

4 500.................................375.........................529

5 000.................................417.........................588

10 000...............................83.........................1 176

Tento základní solný lák můžeme použít tak jak je, ale lze jej doplnit o další ingredience, například o česnek, který chuť uzených ryb posune do jiných výšin.
HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Rady do kuchyně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x