Surimi - co to vlastně je?

Vaše zkušenosti z kuchyně, můžete zde předat začátečníkům, ale i pokročilým.

Re: Surimi - co to vlastně je?

Příspěvekod drobek » 14 pro 2012, 16:53

Pollak znám, jednou jsem ho, přiznávám omylem koupil a udělal z něj kyselou naloženou rybu, něco jako nezavinuté zavináče. V popelnici se mu moc líbilo :lol: , pro mne to bylo nejedlé.
Co se umělých krabů týče, pamatuju doby kdy jsme vyráběli "pravé" humrové chlebíčky z vařeného filé, makrely a mrkve, to pro barvu. Předpokládám, že surimi budou patřit zhruba do téhle kategorie náhražek. Ale jak Mánek správně říká, každej jsme jinej. Možná to bude pro nás poživatelné, možná ne. Zkusíme až budem v Česku, protože od místního se toho bude lišit dost. Třeba šunka s 40% přídavkem slané vody. Jenže jiná prostě není.
Tady se prodávají krabí tyčinky, ale nekupujeme je, pravé krabí maso v konzervě je stejně drahé. Tak proč to zkoušet?
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1937
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Předchozí

Zpět na Rady do kuchyně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x