Jak rychle oloupeme rajčata

Vaše zkušenosti z kuchyně, můžete zde předat začátečníkům, ale i pokročilým.

Jak rychle oloupeme rajčata

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 07 lis 2010, 11:05

Dostatečné množství vody přivést do varu. Z rajčat vyřízneme stonek a přední stranu nařízneme do tvaru krize.

Obrázek

Následovně vložíme polévkovou lžicí asi 30-40 vteřin do vařicí vody.

Obrázek

Jakmile kůžička praskne vyjmeme a oloupáme.

Obrázek

Tímto způsobem se dají rajčata lehce připravit. Mnoho lidi tu kůžičku prostě nesnáší. Stejný postup je i u paprik, u těch jen lehce naříznout a stonek nechat.

Doplnil jsem své obrázky jak na to. Mánek
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1120
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Rychle oloupaná rajčata bez varu

Příspěvekod Manana » 07 lis 2010, 14:47

Rajčata rozřízneme podélně napůl, vyřízneme bubáka a půlky nastrouháme na hrubém struhadle. A je hotovo!
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Jak oloupáme rychle rajčata

Příspěvekod drobek » 08 lis 2010, 00:44

Anebo, pokud máte doma (já jo) opravdu ostrou škrabku na brambory, s tou to jde taky. Vůbec tenhle nástroj má mnohá, někdy nečekaná použití. Třeba - sýr to krájí na opravdu tenoučké plátky. :o
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1937
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Jak oloupáme rychle rajčata

Příspěvekod jaga » 08 lis 2010, 21:42

Stejně jako píše Manana strouhám jablka na štrůdl, rozkrojím napůl, vydlábnu jádřinec a na hrubém struhadle nudličkuju, slupka zůstane v ruce.
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

Re: Jak oloupáme rychle rajčata

Příspěvekod Jenofefa » 09 lis 2010, 06:34

Naříznutá rajčata po vyjmutí z vařící vody je ještě lepší vhodit do ledové vody (studené vody s pár kostkami ledu), pak to jde úplně samo. A sloupnuté slupky dávám na talířek usušit a přidávám je při vaření polévky - dodají krásnou barvu.
Uživatelský avatar
Jenofefa
Učedník
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 lis 2010, 09:48

Další

Zpět na Rady do kuchyně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x