Stránka 1 z 2

Jak rychle oloupeme rajčata

PříspěvekNapsal: 07 lis 2010, 11:05
od Brutzel-Svejk
Dostatečné množství vody přivést do varu. Z rajčat vyřízneme stonek a přední stranu nařízneme do tvaru krize.

Obrázek

Následovně vložíme polévkovou lžicí asi 30-40 vteřin do vařicí vody.

Obrázek

Jakmile kůžička praskne vyjmeme a oloupáme.

Obrázek

Tímto způsobem se dají rajčata lehce připravit. Mnoho lidi tu kůžičku prostě nesnáší. Stejný postup je i u paprik, u těch jen lehce naříznout a stonek nechat.

Doplnil jsem své obrázky jak na to. Mánek

Rychle oloupaná rajčata bez varu

PříspěvekNapsal: 07 lis 2010, 14:47
od Manana
Rajčata rozřízneme podélně napůl, vyřízneme bubáka a půlky nastrouháme na hrubém struhadle. A je hotovo!

Jak oloupáme rychle rajčata

PříspěvekNapsal: 08 lis 2010, 00:44
od drobek
Anebo, pokud máte doma (já jo) opravdu ostrou škrabku na brambory, s tou to jde taky. Vůbec tenhle nástroj má mnohá, někdy nečekaná použití. Třeba - sýr to krájí na opravdu tenoučké plátky. :o

Re: Jak oloupáme rychle rajčata

PříspěvekNapsal: 08 lis 2010, 21:42
od jaga
Stejně jako píše Manana strouhám jablka na štrůdl, rozkrojím napůl, vydlábnu jádřinec a na hrubém struhadle nudličkuju, slupka zůstane v ruce.

Re: Jak oloupáme rychle rajčata

PříspěvekNapsal: 09 lis 2010, 06:34
od Jenofefa
Naříznutá rajčata po vyjmutí z vařící vody je ještě lepší vhodit do ledové vody (studené vody s pár kostkami ledu), pak to jde úplně samo. A sloupnuté slupky dávám na talířek usušit a přidávám je při vaření polévky - dodají krásnou barvu.