Jak uchovat masový fond

Vaše zkušenosti z kuchyně, můžete zde předat začátečníkům, ale i pokročilým.

Jak uchovat masový fond

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 07 lis 2010, 15:01

Úplně jednoduše, nalít do zásobníčku z ledničky a zamrazit přikryté alobalem. Máte pak ideální masový fond (šťáva z masa) jako přídavek do různých dušených zelenin apod.
Přílohy
fond.jpg
z jehněcího
fond.jpg (48.2 KiB) Zobrazeno 4414 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Jak uchovat masové Fondy

Příspěvekod Jenofefa » 09 lis 2010, 06:38

Takto uchovávám různé vývary, které momentálně nepotřebuji. Celý hrnec vývaru odpařím na minimum, maj vliji do malé krabičky a dám zmrazit. Po zmražení vyjmu z krabičky a zabalím do alobalu. Kdykoliv pak opět vhodím do hrnce vařící vody a polévka je na světě. Zbylou šťávu z masa také zmrazím a používám po vhození do horké vody jako vývar na podlévání, když dělám italské risotto.
Uživatelský avatar
Jenofefa
Učedník
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 lis 2010, 09:48


Zpět na Rady do kuchyně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron

x