Buns-houska na hamburger

Co to je, jak to vzniklo, a recepty.

Buns-houska na hamburger

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 kvě 2015, 14:29

Cesta k perfektnimu Hamburgeru

200 ml vlažné vody
4 Pl mléka
1 kostku čerstvých kvasnic (se sušených to nefunguje)
35g cukru
8g soli
80g měkkého másla
500g polohrubé mouky T550 (z hladke to nejde)

k tomu na potření:
1 žloutko z vajíčka
2 pl mléka
2 pl vody
sezamové semínko na posypání (já ho neměl)

S přísad vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Odvážíme 100g těsta pro Buns, vytvoříme koule, které rozmačknem (já měl jednoduché tvořítko z roury 100mm.) Na pečicím papírů necháme ještě tak hodinu kynout.
Následovně rozmícháme přísady k potření a potřem tím housky.Pečeme v na 200° rozehřáté troubě asi tak 16-20 min.

Jistě někdo jedl nebo i griloval hamburger s kupovanými Buns, ví jak jsou nepraktické. Zalepené prsty, housky se rozpadají. S těmito se Vám to nestane. Doporučují před podáním řeznou stranou opéct na másle(viz.obrazek Buns5.)
Zdroj: :AF bbqpit.de/die-perfekten-hamburgerbroetchen/
Buns1.jpg
připravené těsto
Buns1.jpg (78.02 KiB) Zobrazeno 1524 krát


Buns2.jpg
pomucka
Buns2.jpg (69.47 KiB) Zobrazeno 1524 krát


Buns3.jpg
na plechu
Buns3.jpg (69.57 KiB) Zobrazeno 1524 krát


Buns4.jpg
hotový výrobek
Buns4.jpg (88.75 KiB) Zobrazeno 1524 krát


Buns5.jpg
to už je jiná kapitola(recept přidám)
Buns5.jpg (96.08 KiB) Zobrazeno 1524 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1090
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Buns-houska na hamburger

Příspěvekod drobek » 20 kvě 2015, 08:01

Tak tohle by mi chutnalo. Z Americka znám a nenávidím ty sladké hrůzy co se rozpadají v rukou. Jaké bylo mé překvapení že i tady se v nich hambáče prodávají. Tady, v zemi kde umíme upéct křupavou housku. No a tyhle vypadají jak se patří. aaa aaa aaa
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1905
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Česká Třebová

Re: Buns-houska na hamburger

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 20 kvě 2015, 12:49

Nasladle jsou i tyto, ale může se vzít min cukru. Jinak drží krásně pohromadě až do konce. banan;
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1090
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Buns-houska na hamburger

Příspěvekod Mánek » 21 kvě 2015, 15:02

Cukr bych tedy zredukoval jen na špetku, jenom aby měly kvasnice co žrát do začátku. :D HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1214
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Buns-houska na hamburger

Příspěvekod drobek » 21 kvě 2015, 16:21

Já taky BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1905
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Česká Třebová

Další

Zpět na Hamburgerologie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x