od Manana » 12 říj 2011, 16:18
Nezapomeňte, že pod wok musí bejt pořádnej hořák s pořádným médiem. Já jsem měl wok ještě když byl v Praze svítiplyn a sporák Mora, kterej měl u velkého hořáku i středový kroužek, to se to wokovalo! Šup sem a šup tam a maso bylo nasucho opečené. Pak to změnili na zemní plyn, prý výhřevnější, ale to už jsem s wokováním přestal, protože na tom se to dusilo a dusilo až dotvrda a bylo to k ničemu. O zakouřeně pečeném masu ve woku se mi už jen může zdát, to na tom svítiplynu jsem jen wokem šoupnul kousek vedle hořáku, obsah woku okamžitě chytil plamenem, maso jsem krásně voňavě opekl a v pravý čas přiklopil poklicí abych udusil oheň a zázraky se mohly konat denně. Polévka z Prsou Princezny Jang Kuej Fej byl můj majstštyk: napřed se udělala dobře naložená princeznina prsa tím způsobem jak jsem popsal, byly to větší kousky kuřete i s kostma, který to opečení provoněly, hosti to okousali, kosti nenaházeli psům, ale mně do misky, já je pak naházel do polévky ka ndži, co se stále táhla na plotně a házely se do ní různé odřezky od zeleniny po maso, a na závěr večeře, jak je v Číně dobrým zvykem jsem podával proslavenou polévku z princezniných prsou a všichni se olizovali a většina, ač už notně přežraná a narvaná k prasknutí, si říkala o přídavek. A zemní plyn mi úplně znemožnil takové lahůdky dál připravovat.
Utz a wach!
Manana
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.