Stránka 1 z 1

Vaječný likér

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012, 08:44
od Mánek
Já tedy vím, že jeden recept va vaječný koňak tu už je, a další dvě verze v diskuzi pod ním, ale tohle je původní receptura, tak jsem si říkal, že by neškodilo ji sem dát, aby nezapadla do hlubin zapomnění... Takže pardon, omlouvám se za dvojáka! CC

Ingredience:
500 ml 40% rumu nebo potravinářského lihu,
200 g cukru moučka,
10 žloutků,
125 ml smetany,
1 vanilkový cukr

Popis přípravy:
Žloutky oddělíme od bílků do misky a ve vodní lázni o teplotě asi 80 °C je rozmícháme s cukry a smetanou. Směs šleháme přibližně 15 minut, dokud z ní nebude hustý krém.

Obrázek

Vyjmeme jej z vodní lázně a tenkým pramínkem do krému zašleháme rum. Koňak přelijeme do lahví, uzavřeme a necháme nejméně 2 dny odležet v chladu a temnu. Čím je likér starší, tím je lepší.

Obrázek

My troškaři jsme si to udělali hned z litru a půl rumiska, takže výsledný efekt je tři litránky. Na sraz bude dobrý, ne? :AF

Re: Vaječný likér

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012, 14:38
od drobek
Nikdy ho není příliš moc. :AF