Becherovka pro Gurmany

Re: Becherovka pro Gurmany

Příspěvekod drobek » 24 srp 2012, 21:50

Děkuju, urologický čaj mám, podržte se, kupuju v Bosenském obchodě! A pak že jsou tam nevzdělaní, HA!!!
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1937
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Becherovka pro Gurmany

Příspěvekod Stan » 24 srp 2012, 21:58

Fajn.
Neznám přesné dávkování, takže to bude asi pokus/omyl, nicméně v této oblasti se člověk jaksi obětuje, že?! :D
Stan
 

Re: Becherovka pro Gurmany

Příspěvekod drobek » 24 srp 2012, 22:35

A rád, konečně když bude nejhůř bude to vodka co se mi po ní bude hezky čůrat :AD
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1937
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Becherovka pro Gurmany

Příspěvekod Mánek » 29 srp 2012, 13:00

Zjistil jsem dnes, že mám podobný recept ze slovenských stránek, jen je tam několik jiných surovin:

Domáca Becherovka

Ingredience:
1 l alkoholu (vodka a pod.),
2 ČL stomaranu (čaj - dostať ho v lekárni),
1 ČL paliny pravej - pelyněk pravý,
3 PL kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
5 klinčekov -hřebíček,
kúsok celej škorice - skořice

Popis přípravy:
Všetky prísady dáme do alkoholu, premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni.
Potom scedíme (prefiltrujeme) a uložíme vo vhodnej fľaši na málo dostupné miesto (aby nám dlho vydržala).

:AF
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Becherovka pro Gurmany

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 29 srp 2012, 13:19

Mánek píše:Zjistil jsem dnes, že mám podobný recept ze slovenských stránek, jen je tam několik jiných surovin:

Domáca Becherovka

Ingredience:
1 l alkoholu (vodka a pod.),
2 ČL stomaranu (čaj - dostať ho v lekárni),
1 ČL paliny pravej - pelyněk pravý,
3 PL kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
5 klinčekov -hřebíček,
kúsok celej škorice - skořice

Popis přípravy:
Všetky prísady dáme do alkoholu, premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni.
Potom scedíme (prefiltrujeme) a uložíme vo vhodnej fľaši na málo dostupné miesto (aby nám dlho vydržala).

:AF

Toho cukru je tam málo, bylo by to asi hodně hořké.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1120
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

PředchozíDalší

Zpět na Zlomaxova rubrika o chlastu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x