Buřty na pivu a co se z toho vyvinulo.

Povídání příliš dlouhá jako recept a příliš krátká na samostatnou knihu.

Buřty na pivu a co se z toho vyvinulo.

Příspěvekod parles » 28 úno 2011, 10:50

Občas, když se mi podaří koupit kvalitní špekáčky ( třeba v Globusu), tak z nich udělám utopence, nebo buřty na pivu.
Já poslední dobou preferuji právě tu pivní variantu, protože je to dobrota a nemusím týden čekat, než si kousnu.
Postup je klasický - nic nového:
8 ks špekáčků
1 velká cibule
1/2 lahve černého piva
stejné množství ostrého kečupu
feferonky podle chuti
Cibule na plátky, feferonky taky. Buřtíky naříznu a do zářezu dám kousek feferonky a plátek cibule. Vyskládám je do kastrolu tak, aby byly dost natěsno. Zasypu zbylou cibulí a feferony a zaleju směsí piva a kečupu, strčím do trouby, vyhřáté na 180 stupňu na 30 - 40 minut a je hotovo.
Nedávno mi dva buřtíky s omáčkou zbyly a tak jsem z náhlého popudu uvaříl čočku, tu jsem jen osolil a zalil horkou omáčkou a navrch dal ty buřty. Byl to výborný oběd, chuťově to šlo krásně dohromady.

Povzbuzen tímto úspěchem jsem se rozhodl, že tuhle omáčku zkusím s dršťkami. Dršťky miluji na všechny způsoby a pach při jejich vaření mi na rozdíl od mnohých voní. Já je můžu samotné hned po uvaření a tak s tím musím počítat už při nákupu. Kdysi jsme měli jezevčíka a ten, když jsem krájel uvařené dršťky, tak stál na zadních u kuchyňského stolu a natáhl se do dvojnásobné délky. Tak jsme se dělili.

No a tak mi vznikly DRŠŤKY NA PIVU. Dodržel jsem recept, jen jsem dal trochu víc cibule. Podávalo se s vařenými brambory. Byla chvála a já jsem si ješitně prožíval pocity objevitele. Ale fakt to bylo dobré!
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 199
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Buřty na pivu a co se z toho vyvinulo.

Příspěvekod drobek » 28 úno 2011, 15:24

Tak tohle určitě vyzkouším, jakoby zcela náhodou mám dršťky v mrazáku.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1916
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Buřty na pivu a co se z toho vyvinulo.

Příspěvekod Jorah » 26 lis 2014, 18:54

co nejdříve vyzkouším . :-)
Jorah
 


Zpět na Poučné a veselé povídání o vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x