Stránka 4 z 4

Re: Růžový sliz

PříspěvekNapsal: 08 bře 2012, 16:04
od drobek
8. března 2012, zpravodajství ABC:
70 % mletého hovězího masa v supermarketech obsahuje Růžový sliz.
"Růžový sliz" nemusí být na etiketě, protože přes námitky svých vlastních vědců, USDA (US ministersvo potravinářství) s odkazy na hovězí průmysl to označilo jako maso.
Gerald Zirnstein, bývalý zaměstnanec USDA a jeho kolega Carl Custer, vědec z USDA varovali před použitím toho, co průmysl nazývá "libové hovězí maso jemně strukturované," široce známé jako "růžový sliz", ale šéfové ministerstva zakázali tuto informaci zveřejnit.
Náměstek ministra řekl "je to růžové, proto je to maso". HP

V idnes jsem se dočetl výrok jednoho z výrobců uzenin v Česku: Nevím na co si lidé stěžují, vždyť do špekáčků dáváme i maso.

Kde se na světě dnes nejedí sajrajty?

Re: Růžový sliz

PříspěvekNapsal: 23 bře 2012, 16:25
od drobek
Mám tady dodatek. FDA povolila školám aby používaly normální mleté maso, bez růžového lizu. No není to úspěch?
A podle zpráv za poslední týden vyhlásily některé řetězy supermarketů zákaz prodeje masa s přídavkem růžového slizu. Jsou to Kroger (u nás Fred Mayer), Safeway, Costco (to je České Makro) a Super Value, to je u nás Albertson.
Abych vysvětlil, struktura vlády v USA je dost podobná Evropské Unii. Tam vydává základní zákony Brusel, tady Washington. Dál každý stát si může přidat, zákon zostřit, ale nesmí ho udělat mírnější. Tady podoba končí, protože u nás dál každý kraj vydává další a pak město ještě další.
Výsledkem je, že u nás nesmí restaurace mlít maso, musí kupovat v továrně vyrobené. Hamburgery nesmí dělat z mletého, byť koupeného masa, ale musí používat mražené a v továrně vyrobené placky. Mohli by koupit maso v supermarketu, ale nesmí z něj udělat hamburgery a musí ho zpracovat v den nákupu. Mohli by udělat sekanou, masové koule a tak dál, ale musí mít recept schválený a uložený, pochopitelně vše za poplatek. To znamená zvýšené náklady a do toho nikdo nepůjde.

Re: Růžový sliz

PříspěvekNapsal: 23 bře 2012, 18:13
od miska12
NJN.U nás to nejspíš bude pod názvem strojově oddělené maso.Separát.Většinou je z drůběže.Omlouvam se za možnou chybu ale nechci se vylekat v lednici.

Re: Růžový sliz

PříspěvekNapsal: 23 bře 2012, 19:21
od drobek
Ano Misko, to je ono. Nekvalitní maso, ohřáté a odstředěné aby se odstranil tuk a pak to stříkají čpavkem aby zabili bakterie. U nás je to teď veliká akce zákaznictva proti obchodům. Lidi prostě přestali kupovat mleté.