Bunter:Spareribs čili žebírka.

Povídání příliš dlouhá jako recept a příliš krátká na samostatnou knihu.

Re: Bunter:Spareribs čili žebírka.

Příspěvekod koudyko » 23 črc 2011, 14:55

Bunterova žebírka pečeme doma už několik let několikrát za grilovací sezonu. Je to recept pracný, ale lepší spare ribs jsem ještě nejedl.
Takže několik postřehů z praxe:
Kvalitní maso na spare ribs se dá sehnat už i v Česku. Prodávají ho v Makru pod názvem Vepřová žebra masitá - Gastro, výrobcem je Zřud Polička. Mají tam i jiná žebírka, bohužel ta jsou ořezaná až na kost, takže jiná nebrat.
Osvědčilo se mně žebírka cca 30 minut předpéci v Remosce (pokud snad někdo neznal Remosku, ať si to vygooglí) a až potom je dát na gril.
Pokud žebírka negriluji pouze ve společnosti silných a otrlých mužů, snižuji dávku pepře e cayenského pepře na polovinu.
Když nemusím pracovat, tak piju Fajn Víno
Uživatelský avatar
koudyko
Učedník
 
Příspěvky: 4
Registrován: 22 srp 2010, 12:40
Bydliště: Blízko u Plzně

Předchozí

Zpět na Poučné a veselé povídání o vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník

x