Stránka 2 z 2

Re: Bunter:Spareribs čili žebírka.

PříspěvekNapsal: 23 črc 2011, 14:55
od koudyko
Bunterova žebírka pečeme doma už několik let několikrát za grilovací sezonu. Je to recept pracný, ale lepší spare ribs jsem ještě nejedl.
Takže několik postřehů z praxe:
Kvalitní maso na spare ribs se dá sehnat už i v Česku. Prodávají ho v Makru pod názvem Vepřová žebra masitá - Gastro, výrobcem je Zřud Polička. Mají tam i jiná žebírka, bohužel ta jsou ořezaná až na kost, takže jiná nebrat.
Osvědčilo se mně žebírka cca 30 minut předpéci v Remosce (pokud snad někdo neznal Remosku, ať si to vygooglí) a až potom je dát na gril.
Pokud žebírka negriluji pouze ve společnosti silných a otrlých mužů, snižuji dávku pepře e cayenského pepře na polovinu.