Re: Tentokrát z Číny
Napsal: 22 lis 2013, 11:15
Drůbeží paprče jsem nezmínil. Přestože je to dost oblíbené jídlo. Nakupuje se to normálně v sámošce, kde jsou na hromadě, kdo chce si nabere a zváží podobně jako u nás pomeranče. Jí se to nasekané na centimetrové kousky udušené v takové jejich variantě UHO (universální hnědá omáčka - u nás prý produkovaná v litvínovských chemických závodech a speciálním uhovodem rozváděná do závodních jídelen). Číňan ochopí kousek pařátu do hůlek, vloží do úst a cucá jak hašlerku. Vycucanou kostičku vyplivne zpět do misky. K dispozici jsou paprče nejen slepičí, ale i kachní nebo husí. Protože každé toto zvíře cachtá v trochu jiném prostředí, asi se liší i chutí protože jsou jinak marinované.