Dobré klobásy

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Dobré klobásy

Příspěvekod kikimor » 11 led 2011, 15:30

1kg předního hovězího
1kg libového skopového
1,5kg vepřové plece
1,5kg vepřového boku
300g soli
10g pískového cukru
15g mletého černého pepře
10g drceného kmínu
10g třeného česneku
15g sladké papriky
10g pálivé papriky
vepřová střeva

Hovězí a skopové nasolit 160g soli a nechat týden odležet(alespoň 2x obrátit). Při použití rychlosoli stačí 30g na 1kg masa a třídenní odležení s jedním obrácením. Bůček a plec protočit na mlýnku s deskou o průměru 10 mm. Přidat zbylou sůl, cukr, třený česnek, sladkou a pálivou papriku, dobře promíchat a dát do lednice na 2 dny odležet. V den výroby protočit skopové a hovězí přes desku s otvory 2-3mm, hovězí vymíchat se zbytkem koření rozmíchaným ve 0,3l vody, přidat skopové a dobře promíchat. K tomuto prátu přidat vepřové a znovu dobře promíchat, aby se stejnoměrně oddělovalo. Plňte klobásy o hmotnosti 200g. Ve vyhřáté udírně udit při teplotě 70°C přibližně 7 hodin do tmavohněda.
Pro konzervování ještě teplé klobásy dát do sklenic, přidat několik lžic vody, zavíčkovat a vařit při 100°C 1 hodinu a druhý den to samé.
Recept mám od tchána a ten po svém otci. Takže lety prověřeno a kdo je zkusí, dá mi za pravdu, že jsou opravdu dobré.
kikimor
 

Re: Dobré klobásy

Příspěvekod Mánek » 11 led 2011, 17:04

Vypadají opravdu VELMI dobře! HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun


Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x