Uzený česnek

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Re: Uzený česnek

Příspěvekod j3david » 03 pro 2016, 15:57

Ten černý česnek je zcela určitě něco jiného ... jak píšou vyrábějí ho fermentací v nějaké patentované komoře při řízené teplotě a vlhkosti. Zjednodušeně řečeno - nechají jej shnít :-).
Česnek po vyuzení dostane takovou "jantarovou", až skoro sklovitou barvu, ztratí palčivou chuť a začne neuvěřitelně a nepopsatelně vonět. Zůstává sice vůně česneku, ale je .... no prostě úžasné. Od té doby co jsem to "vynalezl", část úrody jde do udírny povinně. Vyuzený vydrží v uzavřené doze klidně rok bez ztráty kytičky. Většinou ale nevydrží poněvadž je spotřebováván přednostně.
Použití - kdekoliv kde se jinak používá klasický česnek, zejména tam kde chceme výraznou vůni.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 250
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Uzený česnek

Příspěvekod Mánek » 05 pro 2016, 17:24

Dík za vyzkoušení a za info! aaa
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Předchozí

Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x