Stránka 1 z 2

Uzený česnek

PříspěvekNapsal: 15 bře 2014, 08:47
od j3david
Před časem tady byla stručná diskuse o uzeném česneku. Bohužel skončila bez jasného výsledku. Takže při posledním uzení letošní sezony jsem se rozhodnul trochu zaexperimentovat. Vyloupal jsem hrst stroužků, obral jsem slupky tak, že zůstala jenom ta poslední. Takto "upravený" česnek jsem vložil do plátěného pytlíku a přidal do udírny rozjeté na 60 st.C. Šlo to společně s masem, po dobu cca 7 hodin.
Česnek tímto procesem dostal tak trochu žlutohnědou barvu, má trochu slabší chuť než neuzený ale tak intenzivní vůni že je to k neuvěření. Protože ta vůně naprosto ovládla špajz, byl jsem nucen jej uložit ve vzduchotěsné doze.
Použití? No to bude předmětem dalších experimentů. Už jsem to použil pod maso, do míchaných vajíček, na chleba se sádlem ... no mana nebeská.

Re: Uzený česnek

PříspěvekNapsal: 15 bře 2014, 11:21
od drobek
Kruci já si snad tu udírnu pořídím HP

Re: Uzený česnek

PříspěvekNapsal: 15 bře 2014, 11:59
od Mirďa
Ještě že Tě člověče máme, experimetátor jsi skvělý a fajn že se o výsledky dělíš... Chápu to správně že jsi česnek rozebral ze stoučků, ale nečistil jsi ho úplně do čista....

Re: Uzený česnek

PříspěvekNapsal: 15 bře 2014, 12:02
od j3david
Přesně tak. Rozebral jsem česnek na stroužky, ale ty jsem nechal v poslední slupce

Re: Uzený česnek

PříspěvekNapsal: 29 lis 2016, 17:31
od Manana
Nejsem si jistej, ale možná by tím šel nahradit černý česnek, píšu o něm na mé stránce v Ranci kuchyní - Ranec surovin, odkaz je zde:
http://blackgarlic.com/category/category/products