Uzený česnek

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Uzený česnek

Příspěvekod j3david » 15 bře 2014, 08:47

Před časem tady byla stručná diskuse o uzeném česneku. Bohužel skončila bez jasného výsledku. Takže při posledním uzení letošní sezony jsem se rozhodnul trochu zaexperimentovat. Vyloupal jsem hrst stroužků, obral jsem slupky tak, že zůstala jenom ta poslední. Takto "upravený" česnek jsem vložil do plátěného pytlíku a přidal do udírny rozjeté na 60 st.C. Šlo to společně s masem, po dobu cca 7 hodin.
Česnek tímto procesem dostal tak trochu žlutohnědou barvu, má trochu slabší chuť než neuzený ale tak intenzivní vůni že je to k neuvěření. Protože ta vůně naprosto ovládla špajz, byl jsem nucen jej uložit ve vzduchotěsné doze.
Použití? No to bude předmětem dalších experimentů. Už jsem to použil pod maso, do míchaných vajíček, na chleba se sádlem ... no mana nebeská.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 250
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Uzený česnek

Příspěvekod drobek » 15 bře 2014, 11:21

Kruci já si snad tu udírnu pořídím HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1913
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Uzený česnek

Příspěvekod Mirďa » 15 bře 2014, 11:59

Ještě že Tě člověče máme, experimetátor jsi skvělý a fajn že se o výsledky dělíš... Chápu to správně že jsi česnek rozebral ze stoučků, ale nečistil jsi ho úplně do čista....
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 288
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Re: Uzený česnek

Příspěvekod j3david » 15 bře 2014, 12:02

Přesně tak. Rozebral jsem česnek na stroužky, ale ty jsem nechal v poslední slupce
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 250
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Uzený česnek

Příspěvekod Manana » 29 lis 2016, 17:31

Nejsem si jistej, ale možná by tím šel nahradit černý česnek, píšu o něm na mé stránce v Ranci kuchyní - Ranec surovin, odkaz je zde:
http://blackgarlic.com/category/category/products
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Další

Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x