Jerky= sušené maso

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Re: Jerky= sušené maso

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 06 říj 2014, 20:18

Svato, maso primrazit a nakrajet na 4mm platky. Asi tak jako na rolady.Teplota je okolo 40° vzduch(umluft)/8-10 hodin. Poloz na rost a dej si pod to folii, protoze by ti ta stava zaspinila sporak. Jelikoz je suseni v trobe slozitejsi je treba maso sledovat, aby se nepresusilo. Dulezite je nechat dvirka pootevrene, aby mohla vlhkost zmizet. Pozdeji dat do sacku,vakua nebo proste povesit do pruvanu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1095
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Jerky= sušené maso

Příspěvekod drobek » 06 říj 2014, 20:41

Svato, pokud se můžu vložit do Švejkova receptu, já ho vždycky dělal nakrájené na tenounké plátky, ale v sušičce. Takže k troubě neporadím. Řekl bych na nízkou teplotu, maximálně 100°, a trvá to déle, nechceš to péct ale sušit, jako křížaly, to jsou v češtině sušená jablka.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1917
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Jerky= sušené maso

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 06 říj 2014, 21:21

Taky to nedelam v troube,ale dle zkusenosti lidi, kteri to delaji max.50° po dobu 8-10 hodin. Ty 4mm jsou myslim optimalni, protoze tak zustane trochu vlkosti. Samozrejme muzou byt i tensi. Tim se krati doba suseni.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1095
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Předchozí

Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x