Stránka 1 z 2

Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 05 říj 2014, 12:49
od Brutzel-Svejk
400 g hovězího Rostbeef
30 ml worcestrove omáčky
30 ml sójové omáčky
1/2 pl hrubého pepře
1/2 pl sušeného česneku
sul

Maso naložíme 4 hodiny do směsi. Důkladně osušíme. Sušíme v domácí sušičce az 6 hodin na stupeň 2. Možná udělat i v troubě.

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 07:21
od drobek
Další marináda je místo worcestru (v česku je stejně těžké dostat originál a Vitana nebo Heinz prostě není ono) a sojovky použít Teryiaki, s tou mi to chutnávalo nejvíc. HP
Chutnávalo, moje náhradní zuby mají na tuhé maso jiný názor. :(

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 09:44
od Brutzel-Svejk
Není třeba kousat staci cucat. ;)

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 14:59
od drobek
Kdepak cucat, žužlat :AD

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 18:46
od svato
Judka nosieva niečo podobné z Nórska, ale keby sme mali chuť na vlastné; robí sa to celý (asi neveľký) kus? ak v trúbe, koľko asi a na akej teplote ???