Stránka 2 z 2

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 20:18
od Brutzel-Svejk
Svato, maso primrazit a nakrajet na 4mm platky. Asi tak jako na rolady.Teplota je okolo 40° vzduch(umluft)/8-10 hodin. Poloz na rost a dej si pod to folii, protoze by ti ta stava zaspinila sporak. Jelikoz je suseni v trobe slozitejsi je treba maso sledovat, aby se nepresusilo. Dulezite je nechat dvirka pootevrene, aby mohla vlhkost zmizet. Pozdeji dat do sacku,vakua nebo proste povesit do pruvanu.

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 20:41
od drobek
Svato, pokud se můžu vložit do Švejkova receptu, já ho vždycky dělal nakrájené na tenounké plátky, ale v sušičce. Takže k troubě neporadím. Řekl bych na nízkou teplotu, maximálně 100°, a trvá to déle, nechceš to péct ale sušit, jako křížaly, to jsou v češtině sušená jablka.

Re: Jerky= sušené maso

PříspěvekNapsal: 06 říj 2014, 21:21
od Brutzel-Svejk
Taky to nedelam v troube,ale dle zkusenosti lidi, kteri to delaji max.50° po dobu 8-10 hodin. Ty 4mm jsou myslim optimalni, protoze tak zustane trochu vlkosti. Samozrejme muzou byt i tensi. Tim se krati doba suseni.