Klobásy domácí

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Klobásy domácí

Příspěvekod Mánek » 20 pro 2016, 17:39

Suroviny:
Na 10 kg klobás:
2000 g hovězího předního masa,
1000 ml vody,
4000 g pomletého vepřového masa (40% libovosti),
4000 g nakrájeného vepřového masa (70% libovosti)

Koření na 10 kg díla:
240 g soli,
225 g paprika sladká,
100 g paprika pálivá,
kmín drcený,
130 g česnek

Popis přípravy:
Hovězí přední maso pomeleme na jemno a rozmělníme v sekacím robotu s přidáním 1000 ml vody, ve které jsme rozpustili koření (sůl, paprika sladká a palivá, kmín drcený, česnek). Minimálně 20 minut kutrujeme, dokud se všechna voda nevstřebá do masa. Hotovou spojku dáme do větší nádoby (vanička, mísa), přidáme hrubě namletý 40% vepřový ořez a ručně dobře promícháme. Po spojení vmícháme na velké kostky (asi jako na guláš) nakrájený 70% vepřový ořez, zakryjeme a necháme v chladu jeden den odležet. Uzrálé dílo naplníme do vepřových střev a udíme 3 hodiny při 80°C.

0.jpg


HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Klobásy domácí

Příspěvekod parles » 21 pro 2016, 15:49

No to je krása! A žádná Éčka! Obdivuhodné a určitě jedlé! BB
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 199
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Klobásy domácí

Příspěvekod drobek » 22 pro 2016, 12:35

Krásné to je opravdu moc. aaa
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1922
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x