Rybí klobásy

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Rybí klobásy

Příspěvekod Mánek » 06 lis 2010, 10:25

Obrázek

Ingredience:

9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.),
3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná),
česnek,
sůl,
pepř,
15 g drceného kmínu,
10 g majoránky,
mletá pálivá paprika,
mletá sladká paprika,
cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví.

Příprava:

Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C přibližně 5 hodin.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rybí klobásy

Příspěvekod parles » 12 lis 2010, 15:43

Mánku, nějak si neumím představit, jak to chutná a jaká je konsistence. Ale moc mě to zajímá! Představuji si vylehčenou, ne moc tučnou klobásu. A jak to vypadá se skladovatelností? Zdravím!
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín


Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

x