Stránka 1 z 2

Jemně uzený pstruh

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010, 11:29
od Brutzel-Svejk
Jemně uzený pstruh

2 kg pstruhů
3 g celých jalovčinek, rozdrcených na hrubo v hmoždíři
4 lístky rozdrobeného bobkového listu
sůl na 1l vody 55g

Do většího kastrolu dáme vodu ve které jsme rozmíchali sůl, vsypali jalovčinky a
bobkový list. Vložíme očištěné ryby a přikryté víkem uložíme na chladném místě nejlépe přes
noc. Druhý den ryby důkladně opláchneme studenou vodou a pověsíme do průvanu, aby oschly (dělal jsem to přímo v otevřené udírně teplem, ale bez kouře.).Pak snížíme teplotu(u mne topím dřevem) na 50° (teplotu pokud
možno držet) krátkodobě vyšší teplota až do 70° neškodí) po 5 hodinách jsou
rybičky hotové.

Přílohou byl staroněmecký salát. http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t=810
PS: Překvapila mě velmi jemná chuť a slabá příchuť kouře.

Re: Jemně uzený pstruh

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010, 11:41
od Mánek
Krásně se ti to povedlo!

Re: Jemně uzený pstruh

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010, 11:52
od blanca
No to je paráda, úplně profesionální.

Re: Jemně uzený pstruh

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010, 19:56
od Roomanka
Jsme docela posedlí uzením v poslední době. Nyní v době výlovů, bych ráda vyzkoušela třeba tolstolobika nebo kapra, ale ten můj tvrdí, že se rybinou "zasmrdí" udírna tak, že znehodnotíme do budoucna maso a klobásy. Má pravdu?

Re: Jemně uzený pstruh

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010, 20:08
od Brutzel-Svejk
To je od udiče k udiči rozdílné, každý tvrdí něco jiného. Já moji (udirnu :AD ) rozehřejí na 250° a nic pak není cítit. Nebo si pořídit ještě jednu malou.