Stránka 2 z 3

Re: HUSA

PříspěvekNapsal: 11 lis 2011, 21:52
od Roomanka
Vždyť říkám, že nechci dělat chutě :-D... Já tu krev přece zkusím, už hledám recept. Ten šoulet je, Stane,dobrý nápad, ale až budu péct husu, dám přednost knedlíkům a dvojímu zelí. V příštím roce, až vyrostou husokačeny - mulardi, to jistě zkusím. To jsou ptáci na mé experimenty, u husy se držím svého zajetého. :-)

Re: HUSA

PříspěvekNapsal: 12 lis 2011, 05:13
od Mánek
Roomanko, kde bydlíš? Sakryš, i tu krev bych bral!

HP

Re: HUSA

PříspěvekNapsal: 12 lis 2011, 08:07
od Stan
Tak na ty husokachny pozor. Dělal jsem je několikrát a mám pocit, že se to poněkud vysušuje. Rozhodně to není "samopečné" jako obyčejné kachny.
Ačkoli, to mohlo být i má chyba.

Re: HUSA

PříspěvekNapsal: 12 lis 2011, 13:11
od Roomanka
Mánku, do Chrudimi to máš hodně daleko...:-) Dneska zabíjíme jednu husu, dám vědět, kolik vážila. Ale před Vánoci jich bude osm, to užje krve dost...:-) To už by stálo za zvážení.
Stane, ona se ta husokachna v troubě skutečně chová víceméně jako husa, až na to sádlo, kterého moc nemá. Vyznačuje se vysokým podílem prsní svaloviny, prsíčka jsou skvělá na minutky. Chovali jsme jich letos třicet a příští rok jich objednám padesát. Skvělý tvor, neřve jako husa, jen žere, žere, žere...

Re: HUSA

PříspěvekNapsal: 12 lis 2011, 13:51
od Stan
No. tak to je přesně vono.
Nesmí se to nechat jen tak bez dozoru. Každopádně, zkusím příště zpracovat toho ptáka po kouskách. :)
Chov drůbeže. To mě čeká! A těším se na to! :lol: