Klasický hamburger 1 z pánve nebo grilu

Klasický hamburger 1 z pánve nebo grilu

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 srp 2010, 13:26

Klasický hamburger

Maso podle návodu výše se promísí s trochou soli, ne moc, protože přisolit se to dá, vydat sůl z jídla jde těžko. Z masa se pak vypracují placky asi 2 cm silné a deset centimetrů v průměru. Pokud se vám maso začne lepit na ruce, vychlaďte si je pod vodou. Rozpálíte pánev, že má správnou teplotu poznáte když na ni kápnete vodu. Když se tam líně válí, je to studené, když vyskočí do vzduchu, je to moc horké. Pánev má být pokud možno litinová, protože má tepelnou setrvačnost, zkrátka ji maso nezchladí tak snadno. Nepoužije se olej ani jiný tuk, maso se za sucha položí na pánev. Na lehce středně (Medium Rare), pečeme 4 minuty, pak otočíme a další 4 minuty. Na středně (Medium), je to 5 minut. Na pořádně, čili Well Done to fajnšmekři ani nezkoušejí, to je barbarství.

Hamburger má být uvnitř lehce růžový a šťavnatý. Nesmí vám ovšem téct červená šťáva z masa po bradě, to je špatně. Hamburger zásadně obracíme jen jednou a to kleštěmi nebo lopatkou, nepoužívat vidličku, vytekla by šťáva. Ale protože tohle je o grilování a barbecue, budeme hamburger péci na grilu, nikoli na pánvi. Někteří klasici doporučují dráty grilu před pečením potřít odřezky tlustého.

Housku rozkrojíme, opečeme obě poloviny na řezu, dolní potřeme majonézou, dáme hamburger, navrch hořčici, cibuli, list salátu, plátek rajčete, avokado, kolečko ananasu, sýr Niva nebo ementál, nebo....no to už záleží na chuti a co je zrovna doma. Taky to můžete polévat různými salátovými dresingy, můžete podusit houby jako na smaženici, ale nedávat tam vejce, to už by bylo zase úplně jiné jídlo.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Recepty na hamburgery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

x